10
MAA
2018

Jong KVTH organiseert: Clinic Freestyle With Your Horse

10/03/2018 in Beilen

ADRES: Oosterstraat 4
AANVANG: 10:00 uur

Freestyle bij Haflingerstal Berghuis in Beilen

Zaterdag 10 maart organiseren wij een leuke dag bij haflingerstal Berghuis in Beilen.
Deze dag draait het om freestyle ‘Trainen met een doel’. Ilona Greven (freestyle instructeur niveau 1 en in opleiding tot basissport freestyle niveau 3) zal deze dag uitleg geven over de verschillende trainingsvormen. Binnen freestyle zijn er drie basis trainingsvormen, namelijk: loswerken, grondwerken en dubbele lange lijnen. Tijdens deze dag zijn er ook twee clinics waar je met je eigen paard aan mee kunt doen. Je kunt natuurlijk ook zonder eigen paard komen, want ook dan is deze dag erg leerzaam!
 
Programma
  9.30-10.00 uur: Inloop
10.00-10.30 uur: Uitleg freestyle. Ilona laat met haar haflinger de traininggsvormen loswerken en dubbele lange lijnen zien.
10.30-12.00 uur: Clinics loswerken. Er is plaats voor 3 combinaties. Zie hieronder meer informatie.
12.00-13.30 uur: Pauze en hengstenshow. Stal Berghuis zal hun twee haflingerhengsten ‘Nottingham van de Hoenderbos’ en ‘Whetu’ aan ons tonen.
13.30-16.30 uur: Obstakeltraining verdeeld over twee groepen (2x 1,5uur, 5 combinaties per groep). Zie hieronder voor meer informatie.
 
Inschrijven kan via jong@kvth.nl. Bij opgave graag vermelden of je met of zonder eigen paard komt. Als je met eigen paard komt, dan graag aangeven naar welke clinic je voorkeur uit gaat. Afhankelijk van de deelname gaan wij je dan indelen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag.
Deelname aan deze dag is op eigen risico.
 
Sluitingsdatum inschrijving is 24 februari! En let op VOL = VOL!
 
Uitleg clinic loswerken
De clinic loswerken wordt individueel gegeven, dat wil zeggen één paard tegelijk. De clinic duurt een half uur per persoon.
Bij loswerken wordt alleen gebruik gemaakt van een leadrope en een loswerkbak van 14 x 14 meter.Bij het loswerken is de ontwikkeling van paard & mens belangrijk. De ruiter leert zijn lichaam effectief te gebruiken in het communiceren naar het paard toe. Dit doen we door middel van directe hulpen. Bij de ontwikkeling van het paard kunnen we de verhouding van mens/paard positief beïnvloeden door leiderschap en acceptatie. Het paard leert optimaal gebruik te maken van zijn natuurlijke balans en laat zijn richting en tempo door ons bepalen. De woorden communicatie, leiderschap en vertrouwen spelen hierbij een grote rol.
 
Uitleg clinic obstakeltraining
Deze clinic wordt in groepjes van vijf personen gegeven. Deze clinic duurt 1,5uur per groep.
Grondwerk is de basis gehoorzaamheid aan de hand waar we elke dag mee te maken hebben. Bij grondwerk maken we gebruikt van directe en indirecte hulpen. Grondwerk kunnen we uitbreiden met een hindernis en obstakeltraining. In dit onderdeel leer je je paard bij een spannende situatie ook onder controle te houden. We starten met deze clinic aan de hand (LET OP: handschoenen zijn verplicht ivm een schrikreactie van het paard en dat dan het touw door je handen glijd). Voor degene die willen kun je daarna ook nog onder het zadel oefenen.

Stal Berghuis
Oosterstraat 4
9411 PR Beilen
www.stalberghuis.nl