30-07-2017

Centrale Keuring Regio West 2017 - Haflingers

Vandaag organiseerden de afdelingen Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht de jaarlijkse Centrale Keuring voor Haflingers te Middenbeemster. Dit jaar waren we als organisatie erg blij met deze mooie locatie, daar de weergoden besloten dat er zaterdagavond enorm veel regen moest vallen en de buitenbak vanmorgen vol grote plassen stond. Gelukkig konden we beschikken over de prachtige binnenbak, zodat ondanks de buien die ook vandaag zo nu en dan overtrokken de keuring droog gehouden kon worden.

De beide veulenrubrieken waren goed gevuld en hadden goede kopnummers. Zoals u in de uitslag kunt zien heeft stal het Leestensch Hof zowel de kampioenstitel als reserve-kampioenstitel mee naar Wervershoof genomen. Beide veulens van de hengst Sanin lieten zien dat zij mooie, goed ontwikkelde veulens zijn en naast hun mooie belijning ook hun beweging voor zich lieten spreken. Uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring 2017 te Lunteren werden de hengstveulens Scandic en Sepp van 't Leestensch Hof (beide Sanin als vader). Voor de merrieveulens was deze eer voor Chloe van 't Leestensch Hof (v. Sanin) en Novita van de Liberstar (v. Wirbelstein van de Haflingerborg).
De overige jeugdrubrieken waren helaas klein, maar goed van kwaliteit. De titel Jeugdkampioen ging mee met de Zuidhollandse Burlesque van de Binnenmaas. De reserve titel was voor de eveneens 3-jarige Tamar van het Leestensch Hof, beide 3-jarigen ontvingen een uitnodiging voor de Elitekeuring in Lunteren.

In de rubrieken van de volwassen paarden zagen we vele bekende paarden, maar ook een aantal nieuwe deelnemers. In de rubriek 4-jarigen werd Tirza van 't Leestensch Hof op kop geplaatst, gevolgd door Daiby en ontvingen beide een eerste premie. Ook de rubriek 5 tot en 7-jarige merries kende alleen eerste premies en werd de rubriek aangevoerd door Bailyana van de Sterm. In de rubriek 8-jarige en oudere merries stond aan kop Nadia van Landmansleven, gevolgd door een Zeeuwse deelnemer die na een lange reis een eerste premie en lovende woorden van de jury voor haar merrie Shakira van Neele mee naar huis mocht nemen. Sting van de Binnenmaas ontving lof voor zijn bewegingen in de rubriek ruinen en ook Topdame van de Wortel met haar vier nakomelingen kreeg een eerste premie in de rubriek merrie met afstammelingen.
Dagkampioene werd de 4-jarige Tirza van 't Leestensch Hof en de reserve dagkampioene werd de 5-jarige Bailyana van de Sterm. Bij de rubriek Bestgaand won Naomi Mak met Bailyana van de Sterm door een constant gereden presentatie met een groot puntenverschil de titel Bestgaand onder Zadel.

De besturen van de afdelingen Noord-Holland&Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland feliciteren alle deelnemers met hun behaalde resultaten en danken deelnemers, juryleden en vrijwilligers voor hun bijdrage aan deze keuringsdag. Zonder jullie inzet zou het niet mogelijk zijn om dit soort evenementen te organiseren en wij hopen iedereen in de toekomst weer tegen te komen op evenementen van de K.V.T.H.!

Auteur: Afdeling Noord Holland/Utrecht

Documenten

Uitslag 30-07-2017