28-07-2017

Europees kampioenschap Trekpaardveulens

De laatste 6 jaar organiseerde de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een veulenwedstrijd van het trekpaard. Tezelfdertijd ging ook de officiële provinciale trekpaardenwedstrijd door waarbij het geheel opgemonterd werd door tal van randactiviteiten met het trekpaard, vooral gericht op de jeugd.

Deze animatie kent steeds een groot succes bij het groot publiek en krijgt bovendien veel aandacht in de media, wat een serieuze reclame betekent voor het trekpaard. Gezien het succes van vorig jaar wil de gemeente deze Europse veulenwedstrijd voor trekpaardveulens geboren in 2017 opnieuw organiseren.

Naast de KMBT (België) worden ook KVTH (Nederland), Trait du Nord (Frankijk) en Rheinisch Deutsches Kaltblut (Duitsland) Landgestuete Warendurf uitgenodigd voor deelname. Om organisatorische reden wordt de deelname per land beperkt. Per deelnemend land worden 10 veulens toegelaten.
De vergoeding en het prijzengeld is als volgt bepaald:
 • Verplaatsing en deelname in de kosten:
  België 50 € per veulen
  Nederland, Frankrijk en Duitsland 150 € per veulen
   
 • Per deelnemend land wordt een kampioenveulen gekozen. Hiervoor bedraagt het prijzengeld 250€. Elk deelnemend land heeft dus een kampioen.
   
 • Uit deze 4 kampioenen wordt een Europees kampioen gekozen. Deze Europese kampioen ontvangt boven op de andere vergoedingen nog eens 1.000€.
In de praktijk betekent dit dat indien het kampioenveulen een Belg is deze 1.300€ bekomt en indien het kampioenveulen een buitenlander is deze met 1.400€ huiswaarts gaat.
Gezien het beperkt aantal deelnemers worden per fokker-eigenaar/stalnaam maximaal 2 veulens toegelaten. Voor België de 10 eerste uit het Belgisch kampioenschap.
De jurering gebeurt door een internationale jury.

De inschrijvingen dienen ten laatste toe te komen op 10 september 2017 bij voorkeur per e-mail naar euveulen@gmail.com of op volgend postadres:
Chris Thijs Edingsesteenweg 235 – 1755 GOOIK België.
Enkel de eerste 10 ingeschreven veulens komen in aanmerking voor de wedstrijd. Voor België de eerste 10 gerangschikte uit het Belgisch kampioenschap voor veulens geboren in 2017 gehouden te Hoeilaart.
 
Als bijlage vindt u het reglement en het inschrijvingsformulier.

Auteur: Harry van Rossum

Documenten

inschrijfformulier en wedstrijdreglement