05-01-2017

Mencursus

Mencursus KVTH afdeling Zuid-Holland

 
Het is alweer enige tijd geleden dat we een mencursus hebben georganiseerd. De laatste keren was dit in 2009 (enkelspan) en in 2010 (tweespan).
Het lijkt ons daarom leuk om dit weer op te pakken en in het voorjaar van 2017 een enkelspancursus te organiseren.
Bij voldoende belangstelling voor een tweespancursus zijn daarvoor ook mogelijkheden.

De paarden zijn aanwezig en staan te poppelen om jullie, onder leiding van meninstructeur Christiaan Provoost, de fijne kneepjes van het mennen bij te brengen. Deze cursus zal bestaan uit 7 theorie- en 7 praktijkavonden. Bij de theorieavonden zal aan de hand van het cursusboek alle stof worden doorgenomen. Wanneer we eerst “droog” hebben geoefend is tijd om de paarden in te spannen en de weg op te gaan.

De cursus wordt afgesloten met een officieel theorie- en praktijkexamen.
De cursus en het examen zullen plaatsvinden bij fam. Van der Pols te Zuidland die hun paarden en accommodatie ter beschikking stellen. Het is ook mogelijk om met uw eigen (goed beleerde) paard de cursus te volgen.

Afhankelijk van het aantal opgaven zullen we een planning maken op welke avonden we dit gaan doen. De dinsdagavond behoort niet tot de mogelijkheden. Om de kosten voor iedereen betaalbaar te houden hebben wij minimaal 15 deelnemers nodig. Indien er zich minimaal 15 deelnemers aanmelden zullen de kosten per persoon inclusief examen ongeveer € 450 zijn.

Lijkt het je leuk om je koetsiersbewijs te halen?

Meld je dan nu aan bij Elsa Hage tot 6 februari 2017. Geef hierbij ook aan welke avonden je kan.

elsahage@hotmail.com of via het secretariaat: midegraaf@hotmail.com

We hopen op veel deelnemers. 


Auteur: Afdeling Zuid Holland