Nieuwsitem

Europese veulenwedstrijd 2018

21-08-2018

Op 30 september 2018 wordt het Europees Veulenkampioenschap gehouden  voor trekpaardveulens uit België, Nederland, Frankrijk (Trait du Nord) en Duitsland (Rheinisch Deutsches Kaltblut) in Sint-Pieters-Leeuw.

De laatste 6 jaar organiseerde de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een veulenwedstrijd van het trekpaard
. Tezelfdertijd ging ook de officiële provinciale trekpaardenwedstrijd door waarbij het geheel opgemonterd werd door tal van randactiviteiten met het trekpaard, vooral gericht op de jeugd.

Deze animatie kent steeds een groot succes bij het groot publiek en krijgt bovendien veel aandacht in de media, wat een serieuze reclame betekent voor het trekpaard. Gezien het succes van vorig jaar wil de gemeente deze Europese veulenwedstrijd voor trekpaardveulens geboren in 2018 opnieuw organiseren.
Naast de KMBT (België) worden ook KVTH (Nederland), Trait du Nord (Frankijk) en RheinischDeutschesKaltblut (Duitsland) Landgestuete Warendurf uitgenodigd voor deelname. Om organisatorische reden wordt de deelname per land beperkt. Per deelnemend land worden 10 veulens toegelaten.

De vergoeding en het prijzengeld is als volgt bepaald:
Verplaatsing en deelname in de kosten:
België € 100 per veulen
Nederland, Frankrijk en Duitsland € 150 per veulen

Per deelnemend land wordt een kampioenveulen gekozen. Hiervoor bedraagt het prijzengeld 250€ behalve voor het veulen dat de Europese titel wegkaapt. Elk deelnemend land heeft dus een kampioen.

Uit deze 4 kampioenen wordt een Europees kampioen gekozen. Deze Europese kampioen ontvangt bovenop de reiskosten een prijs van €1.000 maar geen prijzengeld per land (250 euro).

Gezien het beperkt aantal deelnemers worden per fokker-eigenaar/stalnaam maximaal 2 veulens toegelaten.Voor België de 10 eerste uit het Belgisch kampioenschap gehouden te Hoeilaart.
De jurering gebeurt door een internationale jury.

De inschrijvingen dienen ten laatste toe te komen op 10 september 2018 bij voorkeur per
e-mail naar euveulen@gmail.com of op volgend postadres:
Chris Thijs Edingsesteenweg 235 – 1755 GOOIK.
Enkel de eerste10 ingeschreven veulens komen in aanmerking voor de wedstrijd. Voor België de eerste 10 gerangschikte uit het Belgisch kampioenschap voor veulens geboren in 2018 gehouden te Hoeilaart.

In onderstaande link vindt u het reglement en het inschrijvingsformulier.
Inschrijfformulier 

Onze partners