Nieuwsitem

Uitslag 07-03-2022 Na-en herkeuring Maren-Kessel

10-03-2022

Uit het verslag van de trekpaardjury:

Henk Butz en Wim Raaymakers beoordeelden de nieuw te keuren trekpaardhengsten, waarvan Lars van de Doore Plas afwezig bleef. Groen licht kreeg de nog jeugdige vos Gaspard des Herbes Folles v. Nico van de Carlohoeve) van Comb. L. Buist en G.J. Roesthuis, in 2019 geboren uit een Charlo uit de Gavers x Tristan van ’t Lambroeck x Urtex van het Eendenhof x Bruno van de Noorweegsekaai-moeder zodat de afstamming voldoet aan de voor goedkeuring benodigde zes generaties. Hij is 1.66 m. gemeten.

Ook de zesjarige Souvenir van Strijtem van Vl.Br. (v. Mathador van de Bouwhoeve) werd recent door L. Buist vanuit België geïmporteerd, waar hij reeds goedkeuring voor 2022 had verkregen. De bruine hengst meet 1.73 m., komt uit een Calas van ’t Domineeshof x Marco van de Heirhoeve x Jim van Niesenhof-moeder die de 14e generatie is van een gerenommeerde merrielijn met als stammoeder de bruine Fanny de la Haie, in 1924 geboren.

De driejarige bruinschimmel Keizer uit de Biesbosch (Bonarius van ’t Zand x Landor van de Boterhoeve x Buffalo van ’t Camillenhof x Marco van de Korenmaat) kreeg geen goedkeuring.
Voor de herkeuring verscheen de vierjarige zwarte Hector van het Voldershof (Bart van Wienenhof x Tristan van ’t Lambroeck x Jasper van ’t Dikkersbos x Rambo van ’t Dikkersbos). Ondanks zijn toch interessante bloedvoering kreeg Hector geen goedkeuring in Maren Kessel.

Van de Haflingerjury:
Toon Brooymans, Arnold Dijkstra en Gert Harmsen vormden de jury voor de vijf haflingers, die in feite alleen om erkenning kwamen omdat ze alle reeds een goedkeuring voor 2022 hadden ontvangen. De hengsten werden evenals vorig jaar geplaatst maar niet geprimeerd. Als beste werd de Reservesieger van Ebbs, de Amerigo-zoon Arlon liz.582/T aangewezen. De Fam. Smeltink haalde deze 1.52 m. gemeten, nog zeer jeugdige, zeer rastypische en modern gebouwde hengst naar ons land.
De uit Italië geïmporteerde Barney-C (v. Bolero-Q) is van G.H.J. Westerveld. In Neumarkt was deze 1.52 m. grote, rastypische, moderne en chique gebouwde hengst 2e Reservesieger. Hij is geboren uit een Winterstern-O x Straden x Amadeus-moeder.

De Nobiaco-zoon Niklas liz.588/T werd door M. Heidstra uit Ebbs geïmporteerd. De hengst stond niet in topvorm, maar is groen en is nog heel jeugdig. Hij mag zich in de voorhand nog verder ontwikkelen, staat goed in het type en toonde zich in stand, stap en draf goed aan de hand, maar waardeerde zich daarin enorm op toen hij zonder begeleiding de manegebak mocht gebruiken. Niklas meet 1.48 m. en is geboren uit een Stainz x Afghan II x Basalt-moeder.

Ook uit Italië haalde G.H.J. Westerveld de in Neumarkt als vijfde opgesteld Bajazzo-C die als vader Benno-V (v. Bolero-Q) heeft en uit een Nissan-N x Anton Südtirol x Samanto II-moeder is geboren.

Ook veel jeugd heeft Akiru liz.585/T, ter keuring gebracht door A. Lueks die de uit Ebbs geïmporteerde Almkönig zoon dit seizoen zal exploiteren. Deze 1.50 m. gemeten hengst is geboren uit een Nouvelle x Aton Ré x Nabucco-moeder.

Al met al was de jury best te spreken over de kwaliteit van deze vijf import-hengsten die ons hengstenbestand voor het seizoen 2022 verder versterken.

Helaas was de Wales-zoon Watch Out nog niet hersteld van zijn in Lunteren opgelopen blessure. Over enkele weken zal hij op een nader te bepalen locatie worden gepresenteerd.
 


 


 


 


 


 


 Onze partners