Nieuwsitem

Zeer geslaagde avond tijdens Concept- Fokplan KVTH Regio Noord

30-11-2018


Op 29 november jl. heeft de KVTH Regio Noord een informatieavond voor haar leden georganiseerd waarin het nieuwe Fokplan Haflingers als concept is gepresenteerd.
Dit werd op vakkundige wijze gedaan door jurylid Gerben van Spijkeren. Na zijn presentatie heeft Jeroen Slot (lid Foktechnische Commissie) een en ander verteld over het “hoe en waarom” van de Leistungsprüfung. 
Na de pauze zijn de aanwezigen willekeurig verdeeld in groepen van ca. 6 personen en met het concept Fokplan als leidraad zijn zij met elkaar gaan discussiëren over wat wel en niet belangrijk is t.b.v. de fokkerij en hoe er wordt gedacht hoe onze Haflinger er in de toekomst uitzien.
Dit gaf zeer interessante discussies en gaf na de presentaties van de diverse groepen een goed beeld van onze toekomstige Haflinger, maar ook aanbevelingen voor juryleden, besturen en secretariaat. Aldus weer genoeg voer voor de (Fok)Technische Commissie om hier iets me te doen om het Fokplan te completeren tot een bruikbaar document.
We kunnen terugkijken op en zeer geslaagde avond in een ongedwongen sfeer en dergelijke presentaties zijn zeker voor herhaling vatbaar. Een dikke pluim namens de organisatie voor Gerben en Jeroen maar zeker ook voor de deelnemende leden voor hun inzet.
.