Nieuwsitem

Verslag Activiteitencommissie Noord

19-02-2019

Het afgelopen jaar hebben we wederom een HTC competitie gehouden.
Door onze samenwerking met de AH Noord hebben we een breder draagvlak van vrijwilligers wat ontzettend goed uitpakt.

Onze eerste wedstrijd was in Beilen bij de manege Stroomruiters.Totaal deden er 34 ruiters mee met de dressuur( er was zelfs een wachtlijst) en 5 ruiters volgende een springparcours waar Mej H v Steenwijk de deelnemers beoordeelde en hun tips gaf om het springen nog beter te kunnen doen het 2e rondje. De basis was gelegd voor de HTC kampioenschap.

Op 23 juni was onze 2e wedstrijd in de Manege Oostermoer in Gieterveen. Met veel plezier hielpen hun eigen vrijwilligers ons mee om alles perfect in orde te maken en weer op te ruimen. Om meer starts te krijgen hadden we er een koudbloeden wedstrijd van gemaakt. Naast de haflingers waren er nu ook tinkers en friezen e.d. De laatste wedstrijd van 2018 en de finale hielden we in de manege in Vinkega. Een fijne accommodatie waar we altijd met veel plezier komen. Helaas werd 1 jury op de wedstrijd ziek maar met veel inzet van meerdere kwam er een andere jury aangesneld en kon het programma na een klein oponthoud weer door gaan. Wat was het spannend, wie zou de kampioen worden voor de jeugd en wie voor de volwassenen. Onze all-over prijs die beschikbaar was gesteld door paardentandarts Kajo Vaszlovszky van Equine Care viel ten prooi aan jeugd kampioene: Amber Mennega met haar haflinger Happy Luna en bij de volwassenen: werd Vicky Bakx met haar haflinger Marisha vd Hijker Esch kampioen, ook zij ontving deze tegoed bon van Kajo. Een mooie tegoed bon voor gebitsbehandeling en voor beide een mooie sjerp, zie foto.

Moe maar voldaan kijken we terug op een fijn wedstrijd seizoen en hopen de deelnemers in 2019 weer te mogen begroeten. Voor de komende activiteiten houdt u facebook in de gaten en de site van KVTH Noord tevens vermelden wij de wedstrijden op startlijsten.nl

Samen met de AH werd er ook een dressuurclinic georganiseerd o.l.v: Hester ten Have
deze bestond uit 3x een clinic in Tolbert in de HJC manege. Helaas viel er 1 uit door het extreme slechte weer maar de ruiters waren erg tevreden over de lessen en kunnen weer verder trainen.
Tevens hebben we samen met de Aangespannen Haflinger springclinics gehouden in deze manege.
Voor zowel de beginnende ruiter als de gevorderde springruiter waren er goede tips van Romy Froma.

Komend jaar organiseren we samen verschillende activiteiten om zoveel mogelijk leden een gezellige activiteit aan te bieden, mochten jullie ideeën hebben laat het ons dan weten..