Nieuwsitem

Centrale Keuring 2020

30-05-2020

Geachte leden,

De jaarlijkse Centrale Keuring van Regio Noord zal dit jaar anders zijn als gevolg van de Corona-crisis Zoals u weet zijn er landelijk de nodige maatregelen afgekondigd en moeten ook wij als bestuur onze verantwoordelijkheid nemen om voor onze leden een veilige en verantwoorde keuring te organiseren binnen de hiervoor geldende protocollen in de huidige anderhalve meter samenleving. 

Zoals u zult begrijpen is het hierdoor niet mogelijk om een keuring te organiseren zoals u dat van ons gewend bent en tot onze spijt hebben wij hierdoor keuzes moeten maken die wij anders nooit gemaakt zouden hebben. In de bijlagen bij deze mail vindt u nadere uitleg over de Centrale Keuringen en aan welke  protocollen er voldaan moet worden. 

Lees de protocollen goed door en houdt u zich aan de hierin opgestelde regels, zodat er bij controle geen problemen ontstaan! Daarnaast laten de huidige Corona-maatregelen niet toe dat er publiek aanwezig mag zijn in juli. Een andere beperking is dat de protocollen voorschrijven dat alleen de hoognodige stamboek-activiteiten dienen te worden uitgevoerd, het gaan dan met name om stamboekopnames en veulens keuren.

Concreet betekent dit dat een keuring voor beide rassen op één datum niet haalbaar is gezien het maximaal aantal mensen wat toegestaan is op een locatie (met alle deelnemers van beide rassen overschrijden we het maximale aantal wat toegestaan is). Na veel overleg met het bestuur en met de gemeente waaronder Tolbert valt hebben we we akkoord gekregen van deze gemeente om de keuring te mogen organiseren in juli voor Haflingers op 18 juli 2020. 

De Centrale Keuring voor Trekpaarden zal gehouden worden op 24 oktober 2020. Wij hopen dat in oktober wij wel publiek bij de keuring mogen verwelkomen en dat een volwaardige keuring qua rubrieken dan ook weer mogelijk zal zijn. Daarnaast is het voornemen dat bij voldoende belangstelling voor zowel Trekpaarden als Haflingers de rubrieken Bestgaand uitgeschreven worden op dezelfde dag van de Trekpaardenkeuring. 

Inschrijfformulieren voor deze keuring  zult u eind juli 2020 ontvangen.


Wij willen dan ook voorop stellen dat ons streven is dat de wijze waarop de Centrale Keuring in 2020 vormgeven een eenmalig zal zijn en zijn voornemens om in 2021 de Centrale Keuring weer te houden zoals we in Regio Noord gewend zijn met Trekpaarden en Haflingers op de derde zaterdag van juli.

Met vriendelijke groet namens het voltallige bestuur van Regio Noord,
Jose Hes-Hunnekink

Secretaris Regio Noord

Documenten:


Uitnodiging Leden CK 2020
Inschrijfformulier Haflingers CK 2020
Protocol Keuringen en Prestatietesten vanaf 12 mei 2020.pdf