Agenda

Nieuwjaarsborrel en Lezing over het Trekpaard

10
jan
  • Startdatum: 10 januari 2020
  • Einddatum: 10 januari 2020
  • Locatie:
  • Starttijd: 19:30
  • Eindtijd: 23:00

Uitnodiging

Avond voor de leden van K.V.T.H. regio Oost

Hierbij nodigen wij u uit voor een informatieve en gezellige avond voor de leden van onze provincies.

Nieuwjaarsborrel regio Oost
en 
Lezing over het Trekpaard, presentatie door Wim van Lankveld

Begeleid door unieke filmbeelden die samengesteld zijn uit zijn rijke archief en die beginnen in de jaren ‘20 en eindigen in het heden, zal hij u meenemen door de geschiedenis van dit imposante ras. Iedereen die belangstelling heeft voor de geschiedenis over ons trekpaard mag deze lezing absoluut niet missen!

De opbrengst die hij met deze lezingen genereert, schenkt hij volledig aan Casper van Eijck, oncologisch chirurg, specialist alvleesklierkanker van Erasmus MC te Rotterdam. Hij zet zich op persoonlijke titel in voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Deze avond is niet alleen interessant voor de actieve trekpaardleden, maar ook voor al onze andere leden en belangstellenden.  U bent allen van harte welkom.

Nieuwjaarsborrel met een drankje en een hapje

Na de presentatie is het tijd voor een gezellige avond voor alle leden van onze regio om samen het nieuwe jaar in te luiden onder het genot van een drankje en een hapje.
Ook huisgenoten zijn van harte welkom! 


Datum: vrijdag 10 januari 2020

Tijd:       19.30 uur      Ontvangst met koffie
20.00 uur     Aanvang presentatie (±1½u)
Aansluitend   Nieuwjaarsborrel

Locatie: Zalencentrum de Haverkamp
Stationsstraat 28
7475 AM Markelo 

Om een indicatie te krijgen van het aantal personen, graag uiterlijk 3 januari het aantal personen waarmee u wilt komen doorgeven aan het secretariaat van KVTH regio Oost. Dit kan door een mail te sturen naar oost@kvth.nl

 Evenement

Leerzame lezing en gezellige nieuwjaarsborrel K.V.T.H. Oost

K.V.T.H. Oost heeft voor alle leden van de regio deze avond gehouden in zalencentrum De Haverkamp in Markelo, de datum van 10 januari is enkele maanden geleden besproken met de eigenaar. De 57 leden uit de regio werden ontvangen met koffie of thee met een dikke plak cake of koek. Voorzitster Ellen hete iedereen welkom, in het bijzonder Wim van Lankveld. Wim verzorgde een mooie maar vooral ook een leerzame lezing over de geschiedenis van de K.V.T.H. Met oude filmbeelden terug in de tijd een stukje geschiedenis van de Nationale Tentoonstelling. Verrassend is dat bijna niemand weet of wist dat er in Dordrecht de eerste nationale tentoonstellingen werden gehouden, veel paarden werden toendertijd per trein vervoert naar het terrein, enkele werden vervoert met de vrachtauto. In die tijd was dat bijzonder terwijl we nu het heel gewoon vinden om ons paard te vervoeren in de trailer. Na de lezing van Wim werd er gezellig onder genot van een hapje en drankje nog gezellig nagekletst over onze beide rassen. Wie belangstelling heeft in mooie oude filmbeelden kan contact opnemen met Wim, deze staan op een DVD en is zeker een aanrader.