Nieuwsitem

CK Trekpaarden 17 oktober 2020 KVTH Oost

10-06-2020

Locatie gewijzigd, Niet PSC Lichtenvoorde maar Manege De Hofmeijer te AMBT-DELDEN

Vooralsnog lijkt het erop dat wij in het najaar wel een centrale keuring voor Trekpaarden kunnen organiseren. Echter is dit evenals het meetmoment voor Haflingers allemaal onder voorbehoud. Mochten er namelijk nieuwe uitbraken van het Covid-19 virus plaatsvinden dan kan dit alsnog betekenen dat wij de geplande activiteiten moeten annuleren. Ook dit jaar heeft Paardensportcentrum Lichtenvoorde aangegeven hun locatie beschikbaar te willen stellen.

Het is een bijzondere periode. Door het heersende virus zijn veel alledaagse zaken plots veranderd. Op dit moment worden de geldende maatregelen langzaamaan versoepeld, maar wel met inachtneming van de nieuwe regels. Uiteraard heeft dit alles ook effect op onze stamboekactiviteiten. Hierin zijn wij niet uniek. Alle stamboeken ondervinden negatief effect van de geldende maatregelen. Gelukkig hebben wij in Nederland een Sectorraad Paarden welke deze problematiek ook heeft opgemerkt. Zij hebben protocollen opgesteld voor het chippen van de veulens en het organiseren van meetmomenten waarbij met name de nadruk is gelegd op de stamboekopnames. Wij hebben als bestuur gemeend na de bekendmaking van deze protocollen te moeten bekijken welke mogelijkheden er over blijven.Dit betekent dat wij dit jaar voor de Haflingers alleen een meetmoment mogen organiseren. Helaas zal dit meetmoment zonder publiek plaatsvinden. Het plaatsen en primeren van paarden is niet toegestaan. Dit heeft ertoe geleid dat wij hebben besloten alleen de mogelijkheid te bieden om veulens en paarden voor stamboekopname voor dit meetmoment te kunnen aanbieden. Doordat er geen plaatsing mogelijk is, is de meerwaarde voor de andere rubrieken dit jaar nihil. Doorverwijzing naar de Nationale veulen- en Elitekeuring is wel mogelijk. Wij hopen erop dat tegen die tijd de maatregelen verder versoepeld zijn en dat die dag wellicht in zijn normale vorm kan plaatsvinden. Wij willen u dan ook vooral oproepen om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Het zou namelijk mooi zijn om op die dag de kwaliteit die onze regio bezit, te kunnen tonen!


Deelname is mogelijk met Haflingers op 1 augustus in de volgende rubrieken: 
Hengstveulens
Merrieveulens
Stamboekopname 3-jarige merries en ruinen
Stamboekopname 4-jarige en oudere merries en ruinen 
Opgave na sluitingsdatum is alleen mogelijk voor laat-geboren veulens, alleen indien deze vóór de sluitingsdatum reeds zijn aangemeld bij het secretariaat. Overige bijschrijvingen zijn dit jaar niet mogelijk ivm de tijdsplanning.

Alle leden van regio Oost ontvangen binnenkort het premieplan 2020 en de bijbehorende informatie via de e-mail/post. Lees alle informatie goed door! 

Inschrijven voor de keuring kan middels het invullen van het toegezonden formulier of via de website van regio Oost, maar U kunt uw paard ook digitaal inschrijven via “Mijn KVTH”.
Neem bij vragen contact op met het secretariaat van regio Oost via oost@kvth.nl.

Wij willen u er dit jaar extra op attenderen de communicatie via de nieuwsbrief van de KVTH en de berichtgeving via sociale media in de gaten te houden. Wij doen ons best u zo goed mogelijk te informeren. Desondanks willen wij u als bestuur veel succes wensen bij de voorbereidingen en hopen wij u te mogen ontmoeten op een van onze activiteiten.

Met vriendelijke groet,
Bestuur KVTH regio Oost

PS: Als regio proberen wij zoveel mogelijk te communiceren via de email i.p.v. per post. Mocht u nog geen email van ons als KVTH regio Oost ontvangen, dan kunt u een email sturen met uw emailadres naar oost@kvth.nl. Wijzigingen mogen ook via deze weg worden doorgegeven.
Voorwoord premieplan 2020.docx 

Brief bij het premieplan 2020 met informatie .doc  

Aanpassingen vanwege COVID-19 maatregelen.doc 

Inschrijfformulier stamboekopn-premiekeuring 2020.doc 

Protocol Keuringen en Prestatietesten vanaf 12 mei 2020.pdf 

Instructievideo aanmelden paard(en) CK Trekpaarden